Se medlemskaber

Fra 199,- om måneden

medlemskab

Kredsløbstræning

Styrk dit hjerte og din lungefunktion og få mere energi og livskvalitet. Som det eneste Fitnesscenter på Amager, tilbyder vi fri daglig adgang til et 25 meter svømmebassin. Svømning er en af de mest effiktive træningsformer for forbedring af kredsløbet, samtidig med at det er skånsomt for kroppen, så du undgår skader på dine ankler, knæ, og ryg.

Hjertet er vel nok den vigtigste muskel vi har. Det skal sørge for den livsvigtige ilttilførsel til alle kroppens celler. Et sundt og stærkt hjerte bevirker at du har masser af overskud til hverdagsaktiviteterne og også til en omgang boldspil med vennerne, leg med ungerne eller anden fysisk aktivitet. Kort sagt et sundt hjerte øger livskvaliteten. Med kredsløbstræning træner du hjertemuskulaturen så det kan pumpe mere blod = ilt ud i kroppen.

Let stakåndet? Hører du til en af dem, der bliver forpustet ved pludselig fysisk aktivitet. Aktivitet der normalt ikke betyder noget for dig. Tunge løft, en omgang strandtennis, et par gange op og ned ad kælkebakken med ungerne og så videre. Fortvivl ikke. Der er håb, og det er ikke så svært at rette op på, som du måske går og tror. Der er sket det at din livsstil langsomt har ændret sig. Du leger ikke så meget mere som du gjorde tidligere. Der går længere og længere tid mellem du bliver rigtigt forpustet. Der er sket det at din hjerte lungefunktion er blevet dårligere, præsis som en muskel bliver svagere, når den ikke bliver brugt.

Du skal igang nu. Hvis du ikke er til løb eller cykling i regn, blæst, sne og frost, så kom ned til Form & Fitness i Frankrigsgade Svømmehal. Her har du mulighed for at få trænet dit kredsløb på følgende kredsløbsmaskiner:

  • Løbebånd Legacy Cybex
  • Total body Arc Cybex
  • Kondicykler Cybex
  • Løbebånd Exite 900 Tecnogym
  • Step Exite 700 Technogym
  • Elipsetrænere (crosstrænere) Technogym exite
  • Top Exite Pro Technogym
  • Concept2 romaskine
  • 6 baner 25 meter svømmebassin
  • Praxtour cykelsimulator kør eks. Alpe d´huez,
  • Mount van tout mm.

Aflæs resultatet af din træning mens du træner. Det at kunne følge med i dine træningsdata mens du træner, er yderst motiverende. Din puls, forbrændte calorier, og hvor mange watt du producerer fortæller dig, hvor effiktiv din træning er, her og nu.

Start op stille og roligt. Når du starter din kredsløbstræning er det vigtigt, som ved al anden træning, at du starter stille og roligt op. Tænk på, at det har taget år for dig at komme i så dårlig en form du er i nu. Hav tålmodighed og du vil blive belønnet. Nøjes med 15 til 20 minutters kredsløbstræning 3 til 4 gange om ugen indtil du føler at nu er du klar til, enten at øge belastningen/hastigheden i samme antal minutter, eller fortsætte længere tid med den belastning/hastighed du er startet op med. Din puls bør ligge lige der, hvor du ikke kan føre en samtale med din træningspartner, eller sidde og læse et magasin mens du træner…… Alt ting til sin tid.

Når du træner, så træn koncentreret. Du skal svede. Mærk dit hjerte arbejder, at lungerne udvider og trækker sig sammen. Kun på den måde får du det resultat du gerne vil have.

Form & Fitness giver dig al den vejledning du behøver for at komme godt igang med din kredsløbstræning. Du kan låne en pulsmåler og vi vejleder og lægger programmer til dig, uden ekstraberegning. Efter endt træning, så forkæl dig selv med en kølende svømmetur i vores 25 meter bassin. Vi lover dig at du efter kort tid vil føle dig som et nyt menneske, med fornyet energi og velvære i hverdagen, hvis du selv er med på at give den en over nakken.

Bestil en gratis prøvetime på 32 59 47 49​

​Kredsløbstræning – hvad er det godt for?

Kredsløbstræning kaldes også konditionstræning, fordi kondition og kredsløb hænger uløseligt sammen. Konditionen måles som konditallet, og er et mål for hvor meget ilt kroppen maksimalt kan optage pr. minut. Denne evne begrænses ikke af musklerne, men af personens kredsløb, dvs. kroppens evne til at transportere ilt fra lungerne til blodet og videre ud i kroppen. Lungerne er hos almindelige mennesker aldrig begrænsende for konditionen, og musklernes evne til at optage ilt fra blodet er så god at de store muskelgrupper kan forbruge langt mere ilt end hjertet kan pumpe rundt med blodet. Hjertets pumpekapacitet er derfor den begrænsende faktor for vores kondital. Effektiv kredsløbstræning forbedrer vores kondition primært ved at forbedre hjertets evne til at pumpe blod rundt til de arbejdende muskler. Denne pumpekapacitet afhænger af to faktorer. Hjertets maksimale pulsfrekvens samt mængden af blod der pumpes ud pr. slag.​

Et trænet hjerte

Hjertet er en muskel der kan trænes på samme måde som musklerne i f.eks. arme og ben. Enhver utrænet muskel er mindre af størrelse og besidder en ringere evne til at trække sig sammen end den tilsvarende muskel i trænet tilstand, og dette gælder også for hjertet. Forskellen på hjertet og musklerne i f.eks. armene eller benene er dog at hjertet aldrig kan holde pause, det skal arbejde dag og nat, år efter år. Hvis hjertet er utrænet, vil dette daglige arbejde være relativt mere belastende, og hvis man f.eks. samtidig døjer med forhøjet blodtryk, øges stresset på hjertet i en meget uhensigtsmæssig retning. 20.000 mennesker dør hvert år af hjerte/kar-sygdomme i Danmark, og både stress, rygning, overvægt, forhøjet kolesteroltal samt dårlig kost er væsentlige risikofaktorer, men heldigvis ved vi i dag, at jo mere fysisk aktiv man er, jo mindre er risikoen for at udvikle hjerte/kar-sygdomme. Det er gennem talrige videnskabelige undersøgelser blevet fastslået, at inaktive har 3-6 gange større risiko for at blive ramt af hjerte/kar-sygdome end fysisk aktive personer.

Hjertets kapacitet

Et veltrænet hjerte er større og stærkere end et utrænet hjerte, og det vil derfor være relativt mindre belastet gennem dagen. Dette overskud kan vi se f.eks. ved at veltrænede har en hvilepuls mellem 40-60 slag pr. minut, mens utrænede typisk ligger mellem 70-90 slag pr. minut. Kroppen har brug for stort set samme mængde ilt i hvile, uanset om man er trænet eller ej, men det utrænede hjerte er mindre og presser simpelthen en mindre mængde blod ud pr. slag. Derfor skal det slå flere slag i hvile, for at pumpe den nødvendige mængde blod ud til kroppens celler. Når man øger aktivitetsniveauet (f.eks. ved en gåtur, boldspil eller løb) stiger iltforbruget i de arbejdende muskler, og blodforsyningen stiger derfor også, hvilket vi ser ved at pulsen stiger. Jo hårdere man arbejder, desto mere stiger pulsen, indtil man når sin maksimale puls, herfra kan vi ikke presse hjertet til at yde mere, uanset hvor godt vi er trænet.

Den maksimale puls kan ikke trænes, den er genetisk bestemt, og endvidere afhængig af vores alder. Det eneste man kan ændre gennem træningen er altså hvor meget blod hjertet pumper ud pr. slag. Træning påvirker altså ikke vores maksimale puls, men det er der til gengæld en anden ting der gør. Det er nemlig et faktum, at den maksimale puls falder efterhånden som vi bliver ældre. Sammenhængen mellem maksimal puls og alder er meget tydelig, og de fleste mennesker vil have en maksimal puls på omkring 220 slag pr. minut fratrukket deres alder. En person der er 20 år gammel vil derfor typisk have en maksimal puls på 200 slag pr. minut, mens en person på 60 år vil have en maksimal puls på 160 slag pr. minut. Man kan altså normalt forvente at evnen til at udføre fysisk aktivitet falder med alderen alene på grund af den faldende maksimale pulsfrekvens. Den gode nyhed er, at gennem kredsløbstræning, kan man blandt andet træne hjertet således at man kan kompensere for den formnedgang der følger med alderen, og derved sikre at almindelige dagligdags aktiviteter kan udføres uden problemer langt ind i alderdommen.

Hjertet skal styrketrænes på samme måde som kroppens andre muskler, dvs. med en ret høj intensitet. Forestil dig en person der vil have stærkere arme, her er det naturligt at tage nogle håndvægte og begynde at løfte dem. Når personen er blevet stærkere er det på tide at finde nogle større vægte, ellers sker der ikke længere en udvikling. Hvis han starter med en alt for let vægt, som man med lethed kan løfte uden at musklerne bliver trætte, sker der næsten ingen styrkefremgang fordi musklerne har masser af overskud. Sådan er det også med træning af hjertet. Så længe pulsen ikke kommer højt op, har hjertet stadig masser af overskud, og vi ser ingen udvikling i konditionen. Træning af hjertet kræver derfor at vi presser intensiteten i vejret, fordi på den måde, og kun den måde, stimuleres hjertet til at øge sin pumpekapacitet. Vi ser det tydeligt hos folk der går lange ture flere gange om ugen. Deres puls stiger ikke nok undervejs, og derfor forbedrer de stort set ikke deres kondition. Det er naturligvis rigtig god motion, men der er stor forskel på at motionere og konditionstræne.

Book​ en gratis prøvetime på 32 59 47 49 eller udfyld formularen

Hør mere om vores fitnesscenter

Ønsker du at høre mere om vores fitnesscenter eller har du brug for hjælp til, at komme i gang med din træning, så er du mere end velkommen til at kontakte os.

Vores ansatte står altid klar til at rådgive og vejlede dig bedst muligt. Vi glæder os til at høre fra dig! 

​Ring i receptionens åbningstid eller udfyld formularen

Book tid til i morgen eller senere:
OBS: Vi har ikke prøvetimer i weekenden
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

KONTAKT

Frankrigsgade 35 

2300 København S 

+ Find os på Google Maps​ 

Telefon: 32 59 47 49

Mail: info@formogfitness.dk

Cookie Policies

CENTERETS ÅBNINGSTIDER

Mandag-torsdag: 06.00 – 22.00

Fredag: 06.00 – 19:00

Weekend & helligdage​: 08.0​0 – 19.00​

Centeret er bemandet

Mandag: Kl. 8.30 – 12.30 & kl. 16.00 – 18.00

Tirsdag: Kl. 8.30 - 12.30 & kl. 16-00 - 18.00

Onsdag: Kl. 8.30 – 09.30 & kl. 11.00 – 12.30

Onsdag: kl. 16.00 - 22.00

Torsdag: Kl. 8.30 – 12.30 & kl. 16.00 - 22.00

Fredag: Kl. 8.30 - 12.30

Weekend: Kl. 10-00 - 13.00

OM FORM & FITNESS

Slank og i god form hele året, så tilmeld dig nu! Bestil din gratis prøvetime inkl. en gratis kropsanalyse. Form & Fitness, det gælder dit velvære!​

Følg med på Facebook

Husk at følg os på Facebook, for at holde dig opdateret. Vi ligger billeder, opdateringer om center og nyheder op.

Fitnessform equipment ApS CVR. NR: 13889708